به گزارش مشرق، چهارمین نشست بینالمللی آستانه با حضور هیأتهای سه کشور ضامن روند آستانه (جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه) و هیأتهای طرفهای ناظر عضو آستانه در آستانه پایتخت قزاقستان آغاز شد.
این نشست از امروز (چهارشنبه) ۱۳ اردیبهشت ماه به مدت ۲ روز برگزار خواهد شد.
حسین جابریانصاری معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه ایران، الکساندر لاورنتیف نماینده ویژه پوتین در امور خاورمیانه و سدات اونال معاون وزیر امور خارجه ترکیه ریاست هیاتهای سه کشور ضامن را در این دور از مذاکرات برعهده دارند.
استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز در این نشست حضور دارد.
خبرگزاری ایتارتاس گزارش داد که مشاور سیاسی وزیر امور خارجه اردن نیز به عنوان ناظر در این نشست حضور دارد.
همچنین برای اولین بار آمریکا در سطحی بالا در این نشست حضور مییابد و استوارت جونز دستیار موقت وزیر خارجه در امور خاور نزدیک قرار است در این نشست شرکت کند.
بهرام قاسمی پیش از این در گفتوگو با خبرگزاری آنا در پاسخ به پرسش آنا درباره خبر منتشر شده درباره دعوت قزاقستان از آمریکا که روز گذشته در برخی از رسانهها منتشر شد، افزود: «موضع ایران از ابتدا این بود که اجلاس آستانه باید در حد سه کشور (ایران، روسیه و ترکیه) باقی بماند. »
وی تأکید کرد: «به هر حال فعلا از دید ما گستردگی حضور کشورها میتواند به کیفیت مذاکرات لطمه وارد کند. »
براساس این گزارش، بشار جعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد ریاست هیءت سوری را در این مذاکرات برعهده دارد. محمد علوش نماینده گروه جیش الاسلام ریاست هیات مذاکره کننده گروههای مسلح سوری را در این مذاکرات بر عهده خواهد داشت.
هیأت ایرانی شرکت کننده در این دور از گفتوگوها روز گذشته (سهشنبه) وارد قزاقستان شد. روز گذشته نیز نشست کارشناسی با حضور کارشناسان سه کشور در آستانه برگزار شد.
جابریانصاری امروز همچنین امروز رایزنی دوجانبهای را با استفان دیمیستورا داشت. وی در این دیدار ضمن اشاره به ضرورت تسریع در حل و فصل بحران سوریه و سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران در این خصوص، بر اهمیت فعالیت جدی و مسئولانه سازمان ملل متحد و دیگر شرکای آستانه برای تحقق این هدف تاکید کرد.
هیأتهای شرکت کننده در نشست کارشناسی تهران که ۲۹ و ۳۰ فروردین ماه در ایران برگزار شد، توافق کردند که قبل از نشست بلندپایه، جلسه کارشناسی دیگری در ۱۲ اردیبهشت برگزار کنند که روز گذشته برگزار شد.
هیأتهای شرکت کننده در نشست کارشناسی محور آستانه در تهران در پایان این نشست دو روزه بیانیهای مطبوعاتی به شرح زیر صادر کردند. در نشست مزبور متخصصان سازمان ملل متحد نیز با حضور در ملاقاتهای سه جانبه به عنوان ناظر، به ارائه مباحث تخصصی و کمکهای فنی پرداختند.
شرکت کنندگان در نشست تهران پیشنویس اسناد ارائه شده به سه طرف، از جمله اسناد مربوط به رژیم آتشبس (اعلام شده در ۳۰ دسامبر ۲۰۱۶ در سوریه) و اجرای آن، همچنین تبادل زندانیان و ربوده شدگان را مورد بحث و بررسی قرار دادند. شرکت کنندگان همچنین مقدمات نشست آستانه چهار را فراهم کردند.
در نشست عمومی و پایانی نشست آستانه سه که ۲۵ اسفند ماه در آستانه پایتخت قزاقستان با حضور هیأتهای ایران، ترکیه و روسیه به سرپرستی حسین جابریانصاری معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه ایران، لاورنتیف نماینده ویژه پوتین در امور سوریه و اونال معاون خاورمیانه و آفریقای وزارت خارجه ترکیه برگزار شد، سه کشور ضامن آتش بس در سوریه، در طول این نشست ضمن توافق در خصوص تحکیم رژیم ترک مخاصمات، گفتوگوهایی درباره اجرای نظام نظارت سه جانبه بر آتش بس و تنظیم ترتیبات کاری روند آستانه انجام دادند.
براساس توافق به عمل آمده در این نشست، عنوان شد که اجلاس آتی کارشناسی روند آستانه در تاریخ ۲۹ و ۳۰ فروردین ۹۶ در تهران و دور چهارم کنفرانس آستانه در تاریخ ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ۹۶ در آستانه برگزار شود.
تاکنون سه دور نشست اصلی در سطح عالیرتبه درباره سوریه در شهر آستانه قزاقستان و دو دور نشست کارشناسی در تهران و آستانه برگزار شده است.